Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Google

Google Site Başlıklarını Değiştiriyor

Google geçtiğimiz hafta yani Ağustos 2021’in ikinci haftasında yeni bir algoritma ile başlıkları değiştirmeye ve H1 etiketlerini kullanmaya başladı. Bu durum bazı kesimler tarafından hoş karşılanmasa da optimizasyon yapmaya fırsat bulamayan içerik üreticileri veya E Ticaret firmaları için güzel bir motor mekanizması olarak devreye girdi diyebilirim.

Özellikle haber siteleri bir yazıyı yayınladıktan sonra sayfa içindeki başlıkları bol bol değiştiriyor. Google’ın bir sayfa için seçilen başlığı ne sıklıkta yenileyeceği henüz bilinmeyen bir durum. Ancak bundan sonra sayfada yapılan güncellemeler sayfanın performansına ait çok fazla değişikliğe neden olacak.

Google’dan Danny Sullivan yapılan değişiklikler ile ilgili Twitter adresinden sorulan sorulardan bazılarına yanıt verdi. Etiket güncellemeleri ve başlıklarla ilgili sürekli iyileştirmeler üzerine çalıştıklarını söyleyen Sullivan;

Yaptığımız çalışmalar ile her şeyin oldukça dinamik ve değişikliklere tepkisel olduğunu gözlemliyoruz. Blog da söylediğimizi yineleyeceğim. Hali hazırda bazı iyileştirmeler yaptık ve daha fazlasını planladık.

Danny Sullivan | Google

Bilindiği üzere google Ocak ayında yaptığı güncellemeler ile aradığınız kelime veya cümleye göre size içerik getiriyor ve linkle tıkladığınızda web sitesinde sizi sayfanın ilgili bölümüne götürerek bu alanı sarı renkle highlight ediyordu. Böylece siz sitede yazıda sizi ilgilendirmeyen alanları okumadan gerekeni okuyup çıkıyordunuz.

İlgili Makaleler

Şimdi ise bambaşka bir deneyim ile devam ediyoruz. Google’ın bir veya daha fazla sayfa başlığınızı değiştirdiğini fark ederseniz, bu durum şunu ifade ediyor; yazdığınız başlıklar ana içeriği yeterince temsil etmediği için google daha fazla TIKLAMA alabilmeniz için optimizasyon yapmaya çalışıyor.

Google Başlık Değişiklikleri Zarar Vermeye Başladı

Google’ın yaptığı değişiklikle birlikte bir çok web sitesinde boy göstermeye başlayan başlık optimizasyonu Titlepocalypse olarak adlandırılmaya başlandı bile. Google, arama sonuçlarının %20’sinde artık başlık etiketlerini göstermiyor. Arama Motoru Pazarlamacılarından Lily Ray Twitter da paylaştığı ekran görüntülerinden 1 haftada 60.000 den fazla tıklama kaybettiğini ve bunun Google’ın Titlepocalypse güncellemesi nedeni ile olduğunu söyledi.

Lily Ray ‘in kullandığı ekran görüntülerinde sitenin sıralama kaybetmediğini ancak ancak %6 lık bir CTR düşüşü olduğunu buna karşılık olarak da 60 bin tıklama kaybettiğini görüyoruz.

Google forumlarında da bu konuyla ilgili oldukça fazla sorun başlığı açılmaya başladı. Bir kullanıcı değişiklikler nedeni ile ilettiği sorusunda şu noktalara değindi;

“Merhaba, başlıklarda yapılan son değişiklikler nedeni ile sayfamım başlığı ‘marka özelliğini‘ doğru şekilde temsil etmiyor. Aramanın konumundan bağımsız olarak Google – AAA Kuzey Kaliforniya ekliyor ve müşteriler sadece buraya hizmet verdiğimizi sanıyoru. Bu işletme, Kuzey Kaliforniya bölgesi dışındaki birçok eyalette faaliyet göstermektedir. Bu nedenle de Tıklama Ortalaması önemli ölçüde düştü.”

Bu yazıyı okuduktan sonra Google Search Console üzerinden sitenizin bu tarih aralıklarında bir tıklama performansı kaybettiğini görebilirsiniz. Eğer siz de bu nedenle bir kayıp yaşadıysanız lütfen yorumlara yazar mısınız?

Kerem Bozokluoglu

Kariyerime Vatanbilgisyar'da Online satışların arttırılması ve organize edilmesi çalışmalarını yaparak başladım 8 yıllık Vatanbilgisayar deneyimimden sonra Mediamarkt Türkiye ekibinde Dijital Marketing ve Web Sitesi kampanya yönetimi ekibinin başına geçtim. 3 yıllık Mediamarkt serüvenin ardından Türkiye'nin en önemli teknoloji firmalarından biri olan Insider'da Stratejik Hesap Yöneticisi olarak yeni bir maceraya başladım. 2014 yılından bu zamana kadar Türkiye de bir çok firmanın başarı hikayesinde yol alma fırsatım oldu. Şu anda Türkiye Ülke Müdürü olarak 40 kişilik bir ekiple 300 den fazla firmaya kişiselleştirme, dönüşüm iyileştirme ve kullanıcı alışkanlıklarına göre performans yönetimi konusunda hizmet veriyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu